KURBAN BAYRAMI HAYIRLARA VESİLE OLSUN, ÜLKEMİZ HUZUR BULSUN

07 Eylül 2016 Çarşamba 09:03 tarihinde yayınlandı 1872 defa okundu
Bayram Ali KAVALCI Tüm Yazıları

Dini ve Milli Bayramlarımız, Milletlimizin hayatında çok özel ve önemli günlerdir. Kurban ve Ramazan bayramlarımız, manevi değerlerimizin zirve yaptığı, paylaşma, soysal dayanışma, karşılıklı sevgi, saygı ve hoş görü ile tesis edildiği hayatımızın önemli günlerimizdir. 
Arefe gecesinin sabahında, teşrik tekbirlerle mümkünse sabah namazınız da cemaatle camide kıldıktan sonra, bayram namazı vaktini camide zikir ve tembihat yaparak vakit geldiğinde bayram namazını kılmak, kurban kesmek ve kurban etlerini paylaştırmak, vefat etmiş olan yakınlarımızın kabirlerini ziyaretin ardından, eş, dost, akraba, komşu ve hasta ziyaretleri yapmak, bilhassa çocukları, yetimleri hediye vererek sevindirmek, yaşlılarının dualarını almak bunlardan bazılarıdır. 
Bayram günlerinde şunları yapmak sünnettir. 1- Erken kalkmak. 2- Gusül abdesti almak. 3- Misvak kullanmak. 4- Güzel koku sürünmek. 5- Yeni ve temiz elbise giymek. 6- Dargınları barıştırmak. 7- Kabirleri ziyaret etmek. 8- Yüzük takmak. 9- Güler yüzlü olmak. 10- Câmiye erken gitmek. 11- Câmiye giderken tekbir söylemek. 12- Müminlere selâm vermek. 13- Müminlerle bayramlaşmak. 14- Fakirlere sadaka vermek. 15- Akrabayı ziyaret etmek. 16- Din kardeşlerini ziyaret etmek. 17- Ziyarette hediye götürmek. 18- Misafirlere ikram etmek. 19- Çok dua ve tövbe etmek. 20- Dini doğru yayanlara yardım etmek.
 Bayram Namazı Nasıl Kılınır? Bayram namazı iki rekâttır. Cemaatle kılınır. Birinci rekâtta Sübhâneke’den sonra tekbir getirilerek eller üç defa kulaklara kaldırılıp birinci ve ikincisinde iki yana salınır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. Fatiha ve zamm-ı sûre okunup rükû ve secdeler yapılır. İkinci rekâta kalkılarak, Fatiha ve zamm-ı sûre okunduktan sonra, tekbir getirilerek iki el yine üç defa kulaklara götürülür. Üçünde de eller yana salınır. Dördüncü tekbirde, eller kaldırılmayıp, rükûa eğilinir. Secdeler yapılıp oturduktan sonra, selâm verilir. (Usul şöyledir: İki salla bir bağla, üç salla bir eğil.) Kaynak: Tam İlmihal. “Bütün İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını Canı, Gönülden Tebrik Ederim. Bu Bayram Vesilesiyle Bütün İslam Aleminin Bir An Önce Huzura Ve Barışa Kavuşmasını Allah-ü Teladan Niyaz Ederim.” b.a.k.