MUTLULUĞUN HORMONUNU BULDUM

20 Kasım 2019 Çarşamba 11:56 tarihinde yayınlandı 2748 defa okundu
Bayram Ali KAVALCI Tüm Yazıları

Özel bir yayın evine ait, Sağlık Ansiklopedisinde mutluluğun hormonunu ile ilgili bilgileri sizin bilgilerinize aktarıyorum. Ansiklopedinin reklamı olmaması için kitabın ismini veremiyorum. Hepinize, gerek kişi, gerekse tüm aile bireylerinizle birlikte, Allah’tan ömür boyu sağlıklı, huzurlu ve çok mutlu bir yaşam diliyorum.

 

Mutluluk hormonu olarak bildiğimiz serotoninin % 90’ı bağırsaklarımızdaki dost bakteriler tarafından üretilir. Bunun için; lahana, karnabahar, turp, soğan, sarımsak gibi doğal prebiyotikler ve doğal ev yoğurdu, sirke, turşu, şirden mayalı peynir gibi doğal probiyotikler sağlıklı bir hayat için olmazsa olmaz olarak hayati önem arz ediyor. 

 

Doğallığı kaybolmuş, işlenmiş, bozulmuş, kimyasallarla boyanmış, ilâçlanmış, yapaylaştırılmış makro besinler, yediğimiz sağlıksız proteinler, karbonhidratlar ve trans yağlar, hücrelerin normal çalışmasını engellemeye başlayınca, vitamin ve mineraller de vücuda yeterli oranda giremiyor yahut vücutta üretilemiyor.

Vücutta yeterli miktarda katalizör yahut kofaktör bulunmadığı zaman, hücrelerin yanı sıra, beyin, sinir, bağışıklık sistemleriyle bütün doku ve organlarda bozukluk ve aksaklıklar oluyor. Bu sebeple kronik inflamasyon ve buna bağlı hastalıklar başlamış oluyor ve sinsi olarak giderek artıyor.

İlaca mahkum olmuş; ‘Ölene kadar bu ilâçları içeceksin!’ diye beyinleri yıkanmış diyabet ve diğer kronik hastalıklardan muzdarip insanların, bu hastalıkların kalıcı olarak tedavi edilebileceğini ve ilâçlardan kurtulabileceğini bilmek en insani haklarıdır. Kan şekeri ve insülin hormonu kanda uzun süre yüksek seyrederse mikropsuz kronik yangın başlar. Bu sebeple vücutta sinsi sinsi başlayan hastalıkların temel sebebi kronik inflamasyondur. Bunun temelinde kan şekeri ve insülin hormonu karşımıza çıkıyor. İşte o zaman canımızı yakıyor. Trigliseridleriniz yükselebiliyor, leptin ve insülin direnci ortaya çıkabiliyor. Tiroit hormonları dengeyi kaybedebiliyor ve riskler gün geçtikçe artarak farklı hastalıklarla, ağrı ve sancılarla karşımıza çıkıyor.

 

Hangi hastalıklar iyileşir diye baktığımızda, kronik inflamasyon, insülin direnci, obezite, diyabet, hipertansiyon, haşimato, depresyon, unutkanlık, kronik artrit, eklem ve kas ağrıları, polikistik over, fibrokistik meme, fibromiyalji, kanser ve bütün kronik dejeneratif hastalıkların iyileşmesi mümkün.

İyileşmenin yolu kan şekerini düşürüp, insülin direncini kırmaktan geçiyor. Bunun için de düşük glisemik indeksli sağlıklı protein, yağ ve karbonhidratlarla beslenilmesi gerekir. Kristal kaya tuzu tercih edilmelidir.